понеділок, 12 лютого 2018 р.

З нагоди відзначення Дня Соборності України у Мощенській ЗОШ І-ІІ ст.-філії ОНЗ «Люблинецька ЗОШ І-ІІІ ст..» було організовано конкурс малюнків «Соборна Україна – в єдності сила».

27 січня, в день вшанування жертв Голокосту, учні нашої школи на чолі з педагогом-організатором підготували годину спілкування «Скорботна свіча пам’яті», метою якої було ознайомлення з трагічною сторінкою історії, виховання гуманності і толерантності у міжнаціональних відносинах.
Учні переглянули уривки документального фільму «Крик чорнозему», а також декламували вірші та запаливши свічу пам'яті, вшанували загиблих хвилиною мовчання.

Сто років тому, неподалік станції Крути відбувся бій, що став символом героїчного супротиву української молоді агресії більшовиків.
У Мощенській ЗОШ відбувся захід, присвячений цій легендарній даті. Звучали історичні факти, поезії, пісні…
Вчитель історії Федорук Андрій Борисович розповів учням про ті жахливі події, їх мету і значення для здобуття незалежності.
Вшанування цієї дати – надзвичайно важливе, адже приклад героїзму, жертовності вчорашніх студентів, гімназистів, що з-за шкільних парт кинулись на поле бою, спонукає сучасних учнів плекати в собі почуття патріотизму, національної гідності, поваги до історії народу, розуміння необхідності захищати його.
Тож хай їх подвиг буде прикладом, як треба любити свою Батьківщину.
Хай живуть герої у справах наступних поколінь!